ONLINE ACTIVITEITEN MET VRIENDEN

9 Tips om de leukste online borrel te organiseren

Online activiteiten met vrienden zijn de nieuwe standaard voor een gezellige borrelavond. Met het ingaan van de avondklok en de al een tijdje geldende lockdown blijven we creatief. Ben jij deze keer de gelukkige om de digitale borrel te organiseren en wil je het upgraden met een leuke activiteit? Maar heb je even geen inspiratie? Lees dan onze 9 tips voor online borrel activiteiten.

online activiteit met vrienden tip 1

1. Speel een online escape room op afstand

Wij van Unsolved Mystery adviseren natuurlijk Unsolved Mystery 😉. Duik met je vrienden in één van onze fantastische online escape rooms, dit speel je met 2 tot 6 personen per team. Ben je met meer? Maak dan teams, schaf meerdere codes aan van hetzelfde spel, en strijd tegen elkaar 😊.

Je hebt de keuze uit Disappeared, CII en The Secret Diary. Bij al onze spellen kun je op afstand met elkaar spelen en alle teamleden kunnen vanaf hun eigen locatie inloggen met een pc/laptop. Je komt dan met je teamleden in dezelfde omgeving terecht. Zet een videoverbinding aan, pak een hapje en een drankje, dompel je onder in het avontuur en beleef een gezellige avond met z’n allen.

2. Speel samen een leuke quiz

Online zie je vele kant en klare pubquizzen voorbij komen, maar hoe leuk zou het zijn om er zelf één samen te stellen, die echt op jullie vriendengroep gebaseerd is.

Wij speelden afgelopen weekend een hele leuk quiz die door één stel in elkaar was gezet. Van tevoren ontvingen wij een vragenlijst met vragen over het afgelopen jaar, waarvan uitspraken terugkwamen in de quiz. Natuurlijk moesten wij dan raden van wie welke uitspraak was of wanneer wat was gebeurd. Daarnaast hadden ze ook nog onze groepsapp doorgespit opzoek naar leuke foto’s, weetjes, grapjes etc.

Als organisator kan je dan al veel voorpret hebben over de vragen. Zet je quiz in elkaar via bijvoorbeeld Kahoot, waardoor iedereen via zijn telefoon de antwoorden kan geven. Kahoot houdt live de stand bij, waardoor er ook nog eens een leuke strijd ontstaat.

3. Doe een digitale bier- of wijnproeverij

Laat één of twee personen/stellen uit de vriendengroep een bier- of wijnproeverij samenstellen. Zij zoeken informatie op over verschillende soorten bieren en wijnen, stellen pakketjes samen, met eventueel bijpassende borrelhapjes en brengen die overdag (ja, denk aan de avondklok!) bij iedereen langs.

’s Avonds heb je dan allemaal dezelfde hapjes en drankjes op tafel staan en wie weet ontdek je wel een nieuw favoriet biertje of wijntje.

4. Speel virtueel bingo

Het klinkt misschien niet heel enerverend, een online bingo, maar reken maar dat iedereen fanatiek gaat strepen. Zorg dat je als organisator een mooie bingomolen in huis hebt, zodat je lekker kan draaien.

Je kunt natuurlijk de bingo kaarten naar iedereen mailen, maar nog leuker is een online bingo borrelpakket. Doe wat lekkere hapjes en drankjes, met de bingokaarten in een pakket en breng het langs of laat het bezorgen bij iedereen thuis.

Zorg daarnaast nog voor een paar leuke prijzen, zodat er ook nog echt ergens om gestreden wordt.

wat is een online escape room voordelen

5. Speel op afstand een gezelschapsspel

Ben je met twee of drie huishoudens en heb je toevallig allemaal hetzelfde bordspel thuis liggen, speel dan op afstand dit spel met elkaar. Met een goede videoverbinding zorg je dat vanuit ieder huis het spelbord te zien is, zodat je samen kunt spelen.

Wat denk je van 30 Seconds, Mens erger je niet, Party & Co of Triviant. Allemaal uitermate geschikt voor een leuke borrel of afstand.

6. Workshop cocktails maken

Ben je een drankjes fanaat? Waag je dan eens aan het organiseren van een workshop cocktails maken voor je vrienden?

Kies een paar lekkere cocktailrecepten uit en maak leuke pakketjes voor jouw vrienden en vriendinnen. Wil je het liever niet allemaal zelf regelen, boek het dan bij bijvoorbeeld Shake and Serve. Lekkerder kan een borrelavond op afstand toch niet worden? 😉

online cocktailworkshop met vrienden

7. Distance Disco

Heb je wel weer eens zin om samen een dansje te doen met vrienden? Ga dan voor Distance Disco. Pak je disco outfit en dansschoenen uit de kast en ga helemaal los in de woonkamer.

Distance Disco is niet alleen samen dansen, het is ook nog een leuk spel. Niet iedereen danst namelijk op dezelfde muziek. Ontdek jij wie van jouw vrienden op dezelfde muziek danst? Een dansavond is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere borrel. Dus pak allemaal een drankje in de hand en beleef een hilarische online borrel met zijn allen.

8. Netflix Party / Teleparty

Even naar de bioscoop met z’n allen zit er niet in, maar dat betekent niet dat je niet samen een film kunt kijken. Via Teleparty (voorheen Netflix party) kun je samen een film van Netflix, HBO, Disney en Hulu kijken.

Kies een film of serie uit op één van je streamingdiensten, host een Teleparty, nodig je vrienden uit en zet de film aan als iedereen klaar zit. Even een plas- of borrelpauze inlassen? Geen probleem. Als jij de film op pauze zet, gaat het bij iedereen op pauze en hebben jullie allemaal rustig de tijd om even naar het toilet te gaan of een nieuwe borrel te pakken.

Een kleine tip van ons: kijk The Stranger en speel daarna Unsolved Mystery Disappeared en CII. Of speel eerst en kijk daarna de serie. Zie je waar onze inspiratie vandaan komt?

online borrel met vrienden

9. Gewoon een gezellige borrel

Natuurlijk kun je ook geen activiteit bij je digitale borrel organiseren en lekker bijkletsen. Want hoe fijn is het om elkaar gewoon even gezellig te spreken en te horen hoe het met iedereen gaat.

Voor welke online activiteit je ook kiest met vrienden: lach, praat, drink en heb plezier! Samen komen we de avondklok en lockdown wel door!