Tips voor het spelen van een online escape room

TIPS VOOR HET SPELEN VAN EEN ONLINE ESCAPE ROOM

ZO WORD JOUW ONLINE AVONTUUR EEN SUCCES

Op het moment zijn door de COVID-19 maatregelen escape rooms gesloten. Online verschijnen er vele alternatieven voor een real life escape room, zo ook onze Unsolved Mystery. Natuurlijk is een online escape room niet hetzelfde als een echte escape room en komen hier ook wat andere skills bij kijken dan wanneer je een van onze kamers speelt. Om jouw online avontuur een succes te maken hebben we tips voor je opgesteld, zodat je een zo optimaal mogelijke ervaring krijgt.

Tips om jouw online escape room avontuur tot een succes te maken.

Tip 1. Bereid je goed voor

Bij elke online escape room staat over het algemeen vermeld wat je nodig hebt om het spel te kunnen spelen. Zorg ervoor dat je dit allemaal regelt voor je aan het spel begint. Zo heb je alle randvoorwaarden voor elkaar en word je niet meer afgeleid als je in het verhaal zit. Je wilt het spel en verhaal optimaal beleven en het zou zonde zijn als je tijdens het spel opeens geen verbinding meer hebt of je inloggegevens voor social media moet opzoeken.

Tip 2. Een pc of laptop met goede internetverbinding

De meeste online escape rooms zijn gemaakt om te spelen op een laptop of pc. Als je probeert het toch op een telefoon of tablet te spelen zou het kunnen dat bepaalde functionaliteiten niet werken of je kunt zelfs dingen niet zien op je scherm. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval 1 pc of laptop met je team tot je beschikking hebt, zodat je zeker weet dat jullie alles kunnen zien en alles werkt zoals het door de makers bedoelt is.

Onderschat ook zeker je internetverbinding niet. Niets zo vervelend als een internetverbinding die steeds uitvalt en moet wachten tot je weer verbinding hebt om verder te spelen. Is jouw WiFi niet altijd even stabiel pak er dan een internetkabel bij en sluit die aan op je pc of laptop, of plaats indien je een WiFi versterker hebt deze zo dicht mogelijk bij je pc of laptop in het stopcontact.

Tip 3. Niet met z’n allen bij elkaar? Zet een videoverbinding op en deel je scherm

Het is goed mogelijk dat je door de corona maatregelen niet met je hele team bij elkaar kan zitten. Dit betekent niet dat je niet samen kunt spelen, sterker nog, het is juist heel goed mogelijk. Je kunt met Skype, Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts of andere meeting software een videoverbinding opzetten tussen 1 of meerdere pc’s. Zo kun je goed met elkaar overleggen over de puzzels.

Je kunt zo niet alleen elkaar zien en horen, maar ook je scherm delen. Zo weet je zeker dat je allemaal hetzelfde ziet en je kunt met je muis aanwijzen wat jij precies ziet en bedoelt. Overleggen gaat dan nog beter.

Tip 4. Maak er een avondje “uit” van.

Naar een escape room gaan is een uitje, zorg er voor dat een online escape room spelen ook een “uitje” wordt. Het is dan alleen een uitje in eigen huis. Zorg voor lekkere drankjes, hapjes en zet een kaarsje aan op tafel. Speel je samen met anderen maak dan allemaal wat lekkers en bezorg het van te voren met elkaar. Zo heb je allemaal hetzelfde op tafel staan en voelt het toch alsof je een beetje samen zit 😉 Wil je helemaal het totaalgevoel hebben laat dan van te voren eten bezorgen vanuit een lokaal restaurant of bestel een borrelpakket, zo steun je ook nog de horeca.

Tip 5. Vergeet de hints niet.

Net als in een real life escape room, kan je bij een online escape room ook hints krijgen. Je hebt hier in de meeste gevallen volledig zelf de regie over. Kom je ergens echt niet uit? Schroom dan vooral niet om een kijkje te nemen bij de hints. Ze zijn ervoor! Wie helpt een kleine hint je op weg en kunnen jullie daarna weer vrolijk verder.

Tip 6. Trek er genoeg tijd voor uit.

Er zijn verschillende soorten online escape rooms. Bij sommige is er een tijdsdruk, maar bij andere heb je de tijd aan jezelf, pak deze dan ook. Leg jezelf vooral geen tijdsdruk op. Trek er een hele middag of avond vooruit en ga gezellig zitten. Eventueel kan je zelfs even een pauze nemen tijdens het spelen om daarna weer met een frisse blik naar de puzzels te kijken.

Bij sommige online escape rooms, waaronder Unsolved Mystery, is ook een achtergrond verhaal aanwezig, deze wordt tijdens het spelen gedeeld. Neem de tijd om dit verhaal te lezen, zodat je weet waar je mee bezig bent en snapt waarom sommige zaken gebeuren tijdens het spel.

Tip 7. Geniet en maak plezier

Last but not least: geniet en maak plezier. Het belangrijkste van alles is dat je van je online avontuur geniet en plezier maakt met elkaar. Werk goed samen en luister naar elkaar om tot de juiste oplossingen te komen. Geniet van alles wat je tegenkomt onderweg en stel je open om meegesleurd te worden in de belevenis. Wij maken de belevenissen om jouw dag onvergetelijk te maken en jou plezier te bezorgen.

Normaal gesproken kunnen we dit plezier zien als jullie aan het spelen zijn, nu helaas niet. We horen dan ook graag hoe jullie je online escape room hebben beleefd. Stuur ons een mailtje of laat een berichtje achter online. Dan kunnen wij jouw plezier meebeleven. 🙂